Zamykání Sázavy

22.09.2010 16:47

Jak se zdá, léto nám během chvilky zamává na rozloučenou - ach, to nám rychle uteklo. Co to znamená pro milovníky našich řek, říček a nezkrotných potoků? No jasně, budeme "zamykat" vodu. Já vím, že mnozí křičíte a voláte ještě ne, ještě jednou si jej sjedeme a pak teprve zavoláme poslední "ahooooj". Nebojte, však pokud jste otrlí a máte doma neoprenovou výbavu, nemusíte truchlit. Vás studená řeka stejně jen tak neodradí. Vy stejně pojedete a pádlem budete rozrážet jemné střípky ledu. Rozloučení je proto pouze symbolické.

Tímto bychom Vás rádi pozvali k nám do Týnce nad Sázavou na Zamykání Sázavy, které se uskuteční dne:

 

sobota 16.10.2010 v 10:30 hod.


Děda Sázava se v tento den pomalu chystá svým kouzelným klíčem slavnostně uzamknout Sázavu a tradičně vyprovodit vodáky na jejich poslední kouzelnou cestu po "Zlaté" řece. Jako každý rok si splují jeden z nejkrásnějších vodáckých úseků u nás. Řeka se pod Týncem zařezává do hlubokého údolí se strmými stráněmi, kde si v kamenném řečišti vytváří četné větší či menší peřeje. Na cestě je čeká sedm jezů a nejedno úskalí. Pod Medníkem sídlí několik známých trampských osad (např. Toronto) a je možné, že jim z poslední peřeje zamává i všem dobře známý Jára Čulík - pokud ovšem nebude mezi vodáky na řece :o)


 

  • Sjížděný úsek - z Týnce nad Sázavou (říč. km 19,7) do Pikovic (říč. km 3,5)
  • Vybavení - loď a vybavení pro WW2 - pro tuto akci půjčuje Bisport vybavení zdarma - omezený počet vybavení, DOPORUČUJEME PROTO VYBAVENÍ OBJEDNAT CO NEJDŘÍVE !!!
  • Startovné - neplatí se
  • Informace - telefon Bisport 317 701 460 nebo 777 335 618